Le talaʻaga o suʻesuʻega ma atinaʻe tekonolosi e le o lalagaina

Le talaʻaga o suʻesuʻega ma atinaʻe tekonolosi e le o lalagaina

I le 1878, o le kamupani Peretania o William Bywater na manuia le atinaʻeina o le masini acupuncture muamua a le lalolagi.

I le 1900, na amata ai e le kamupani James Hunter o le Iunaite Setete le atinaʻeina ma suʻesuʻega i le gaosiga o fale gaosi oloa e le o lalagaina.

I le 1942, o se kamupani i le Iunaite Setete na gaosia le faitau afe o iata o ie e le o lalagaina na faia e ala i le fusifusia, na amata ai le gaosiga o fale gaosi oloa o ie e le o lalagaina, ma faaigoa aloaia le oloa "Nonwoven fabric".

I le 1951, na fausia ai e le Iunaite Setete ni ie e le o lalagaina.

I le 1959, na suʻesuʻeina ma le manuia e le Iunaite Setete ma Europa le ie e le o lalagaina.

I le taufaaiuiuga o le 1950, o le masini pepa maualalo saosaoa na liua i se masini susu e le o lalagaina, ma amata ai le gaosiga o ie e le o lalagaina susu.

Mai le 1958 i le 1962, na maua ai e le Chicot Corporation o le Iunaite Setete le pateni mo le gaosiga o ie e le o lalagaina e ala i le spunlace, ma e leʻi amataina aloaia le gaosiga seʻia oʻo i le 1980s.

(16)

Na amata aʻoaʻoina e loʻu atunuu ie e le o lalagaina i le 1958. I le 1965, na faʻatūina i Shanghai le fale gaosi ie e leʻi lalagaina muamua a loʻu atunuu, Shanghai Non-woven Fabric Factory.I tausaga talu ai nei, ua vave ona atiaʻe, ae o loʻo i ai pea se vaʻa faʻatusatusa ma atunuʻu atinaʻe i tulaga o le aofaʻi, ituaiga ma le lelei.

O le au gaosiga o ie e le o lalagaina e masani lava ona faʻatumauina i le Iunaite Setete (41% o le lalolagi), o Europa i Sisifo e 30%, Iapani e 8%, o le gaosiga a Saina e naʻo le 3.5% o le gaosiga o le lalolagi, ae o lona faʻaaogaina. e 17.5% o le lalolagi .

O le faʻaogaina o ie e le o lalagaina i mea e faʻamama ai le tumama, fomaʻi, felauaiga, ma mea e fai ai seevae ua faʻatupulaia tele.

Faʻamasino mai le tulaga quo o le atinaʻeina faatekinolosi, o loʻo faʻalauteleina le faʻaogaina o meafaigaluega faʻatekonolosi faavaomalo i le itu o le lautele lautele, maualuga le lelei, ma mechatronics, faʻaaogaina atoatoa o taunuʻuga faʻaonaponei faʻaonaponei, ma faʻafouina pea le gaosiga o masini ma faʻagasologa vave i le. faʻaleleia le faʻatinoga, saoasaoa, lelei, faʻatonuina otometi ma isi vaega ua faʻaleleia atili.

Tusia e-Amber


Taimi meli: Me-31-2022

Talosaga autu

O auala autu o le faʻaogaina o ie e le o lalagaina o loʻo tuʻuina atu i lalo

E lei lalagaina mo ato

E lei lalagaina mo ato

E lei lalagaina mo meaafale

E lei lalagaina mo meaafale

E lei lalagaina mo le soifua maloloina

E lei lalagaina mo le soifua maloloina

Le lalagaina mo ie fale

Le lalagaina mo ie fale

E lei lalagaina ma le mamanu togi

E lei lalagaina ma le mamanu togi

-->