Tulaga Va'a i le taimi nei

Tulaga Va'a i le taimi nei

Se'i vagana ai le auala a Amerika, ua fa'aitiitia le tele o uta o isi auala

01 Se'i vagana ai le auala i Amerika, ua fa'aitiitia le tele o uta o isi auala

Ona o le poloka o le container logistics sapalai filifili, o le aofaʻi o feoaiga i le lalolagi atoa o auala uma sei vagana ai le Iunaite Setete ua faʻaitiitia.

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai mai le Container Trades Statistics (CTS), o le aofaʻi o pusa faʻasalalau i le lalolagi ia Setema na pa'ū i le 3% i le 14.8 miliona TEUs.Ole la'u la'u la'u la'u lea i masina ta'itasi talu mai Fepuari o le tausaga nei ma le si'itaga i lalo ifo o le 1% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2020. I le taimi nei, ua o'o i le 134 miliona TEUs le aofa'i o fela'ua'iga o lenei tausaga, o se si'itaga e 9.6% i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga. 2020, ae naʻo le 5.8% maualuga atu nai lo le 2019, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le laititi ifo i le 3%.

Fai mai le CTS, i totonu o le Iunaite Setete, o manaoga o tagata faatau o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina le faʻatupulaia o oloa faʻatau mai fafo.Peitai, ona o le faaitiitia o oloa auina atu i fafo mai Asia, ua paʻu ai le aofaʻi o oloa a le lalolagi.Faatasi ai ma auala o le lalolagi, na o le pau lava le tuputupu ae o le auala mai Asia i Amerika i Matu.O le voluma o le 2.2 miliona TEUs i luga o lenei auala ia Setema o le maualuga maualuga o le masina i le taimi nei.Ia Setema, o le aofaʻi o le auala Asia-Europa na paʻu i le 9% i le 1.4 miliona TEUs, o se faʻaititia o le 5.3% mai ia Setema 2020. Fai mai le CTS o le manaʻoga mo le auala e foliga mai o loʻo faʻaitiitia.E ui o le kuata muamua ma le lona lua na faʻateleina i numera lua faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2020, na paʻu i le 3% i le kuata lona tolu.

I le taimi lava e tasi, ua faʻaitiitia foʻi oloa faʻatau atu a Amerika ona o le le lava o mea faʻapipiʻi ma faʻalavelave faʻalavelave ua faʻateleina ai le faigata o felauaiga i fafo.Fai mai le CTS o auala mai le itulagi i le lalolagi ua afaina, aemaise o le toe foi mai o felauaiga o auala i luga o le Pasefika.Ia Setema, na paʻu i le 14% le faʻatau atu o oloa a le US pe a faʻatusatusa ia Aukuso ma le 22% pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2020. Talu ai e leʻi faʻaumatia mea na mafua ai le faʻapipiʻiina o le sapalai, o loʻo faʻaauau pea ona siitia le tau o uta.O le fa'ailoga o uta a le lalolagi na si'itia i le 9 'ai i le 181 'ai.I luga o le auala i luga o le Pasefika, i le mea e sili ona pipii le gafatia, o le faasinoupu na siitia i le 14 'ai i le 267 'ai.E oo lava i le tulaga o le faʻagesegese o fefaʻatauaiga a Asia ma Europa, o loʻo siitia pea le index 11 points i le 270 points.

02 E tumau pea le maualuga o tau o uta

Talu ai nei, o le faʻamaʻi fou a le lalolagi o loʻo i ai pea i se tulaga ogaoga.O le itulagi Europa ua faʻaalia faʻailoga o le toe faʻaleleia, ma o le lumanaʻi toe faʻaleleia o le tamaoaiga o loʻo feagai pea ma luitau sili atu.Talu ai nei, o le maketi o felauaiga o pusa oloa auina atu i Saina sa matua mautu, ma o le tau o uta o auala o le sami o loʻo faʻafefe i se tulaga maualuga.I le aso 5 o Novema, na tuʻuina atu ai e le Shanghai Shipping Exchange le Shanghai Export Container Comprehensive Freight Index o 4,535.92 points.

O auala a Europa, auala Metitirani, o le faʻamaʻi fou o le pale i Europa talu ai nei na toe faʻaleleia, toso i lalo le saoasaoa o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga ma faʻaalia ai faʻailoga o le faʻagesegese.Ole manaoga ole felauaiga ile maketi o loʻo i se tulaga lelei, o le tuʻuina atu ma le manaʻoga o loʻo fai si teteʻe, ma o le maketi o uta o loʻo faʻafefe i se tulaga maualuga.

Mo auala Amerika i Matu, o le manaoga o felauaiga talu ai nei i le Iunaite Setete o loʻo faʻaauau pea ona maualuga i le vaitau masani masani.O faʻavae o le sapalai ma le manaʻoga e mautu, ma o le averesi o le faʻaogaina o le vaʻa o vaʻa i Shanghai Port e latalata i le maualuga o le uta.O tau o uta o le Shanghai Port West Coast ma le Talafatai i Sasa'e sa faaauau pea ona fesuisuiai i se tulaga maualuga.O auala i le Talafatai i Sisifo na faʻatupulaʻia teisi, ae o auala i Sasaʻe na faʻaititia teisi.

I luga o le Persian Gulf auala, o le faʻamaʻi tulaga i le nofoaga e masani ona mautu, o loʻo tumau pea le maketi o felauaiga, ma o faʻavae o sapalai ma manaʻoga e lelei.O le vaiaso nei, o le averesi o le faʻaogaina o avanoa o vaʻa i Shanghai Port na tumau pea i se tulaga maualuga, ma na faʻaitiitia ai le maketi o maketi o maketi.

I luga o auala a Ausetalia ma Niu Sila, o le manaʻoga mo mea ola na faʻaosoina ai le manaʻomia o felauaiga ina ia tumau le maualuga, ma o faʻavae o sapalai ma manaʻoga e mautu.O le averesi o le fa'aogaina o va'a i totonu o le Taulaga o Shanghai na tumau pea i se tulaga maualuga, ma o tau o fa'atauga o maketi sa fa'afefeteina i se tulaga maualuga.

I luga o auala i Amerika i Saute, o le faʻamaʻi tulaga i Amerika i Saute o loʻo faʻaauau pea i se tulaga sili atu ona ogaoga, ma o le faʻamaʻi tulaga i atunuu autu o loʻo i ai e leʻi faʻaleleia lelei.O le manaʻoga mo mea e manaʻomia i aso uma ma sapalai faafomaʻi na mafua ai le maualuga o le manaʻomia o felauaiga, ma o le va o le sapalai ma le manaʻoga sa lelei.Sa masani ona mautu le tulaga o maketi i lenei vaiaso.

I luga o le auala Iapani, sa tumau pea le manaoga o felauaiga, ma sa masani ona faaleleia le tau o uta o maketi.

SAUNIA E PETERU


Taimi meli: Nov-16-2021

Talosaga autu

O auala autu o le faʻaogaina o ie e le o lalagaina o loʻo tuʻuina atu i lalo

E lei lalagaina mo ato

E lei lalagaina mo ato

E lei lalagaina mo meaafale

E lei lalagaina mo meaafale

E lei lalagaina mo le soifua maloloina

E lei lalagaina mo le soifua maloloina

Le lalagaina mo ie fale

Le lalagaina mo ie fale

E lei lalagaina ma le mamanu togi

E lei lalagaina ma le mamanu togi

-->